Publicat pe 3 comentarii

Ce este Uleiul de Jojoba. 8 Beneficii pentru ten si par.

ulei de jojoba in sticla langa fructe de jojoba

Uleiul de jojoba este lichidul care provine din semințele plantei Simmondsia chinensis (jojoba), care este un arbust originar din sudul Arizona, sudul Californiei și nord-vestul Mexicului.

Deși se numește ulei, este de fapt o ceară lichidă de plante și a fost utilizată în medicina populară pentru mai multe afecțiuni. De exemplu, americanii nativi folosesc ulei de jojoba pentru tratarea rănilor și vânătăilor.

Astăzi, este utilizat în mod obișnuit pentru a trata acneea, arsurile solare, psoriazisul și pielea crăpată.

Mulți oameni știu că uleiul de jojoba este un ulei purtător pentru uleiurile esențiale, cum ar fi fabricarea de produse naturale pentru piele și păr, dar este de fapt un hidratant și un vindecător eficient de unul singur. Veți fi surprinși să aflați ce poate face uleiul de jojoba.

Ce este uleiul de jojoba?

Plantele mature de jojoba sunt tufe perene lemnoase carora nu le cad frunzele când se schimbă anotimpurile. Când sunt plantate din semințe, plantele de jojoba pot avea nevoie de până la trei ani pentru a produce flori, iar genul poate fi determinat doar de flori.

Plantele femele produc semințe din flori, iar plantele masculine polenizează. Semințele de jojoba seamănă puțin cu boabele de cafea, dar de obicei sunt mai mari, iar forma nu este întotdeauna uniformă.

Structura chimică a uleiului organic de jojoba este diferită de cea a altor uleiuri vegetale, deoarece este o ceară polinesaturată. Ca ceara, uleiul de jojoba pentru fata si corp este deosebit de util deoarece protejeaza pielea, asigurand controlul hidratarii si iti calmeaza parul.

La temperatura camerei, uleiul de jojoba este lichid datorită acizilor grași nesaturați. La fel ca unele uleiuri naturale, uleiul de jojoba nu se descompune sau devine rânced. De fapt, are o durată de valabilitate foarte lungă, ceea ce îl face bun pentru produse și aplicații cosmetice.

Uleiul de jojoba conține ingrediente benefice, inclusiv vitamina E, complexul de vitamina B, siliciu, crom, cupru și zinc. Are un procent foarte mare de iod la 82%, ceea ce îi conferă uleiului de jojoba puterea de a vindeca.

De asemenea, conține trei acizi grași: erucic (13,6%), gadoleic (71,3%) și oleic (11,2%).

Beneficiile uleiului de jojoba

Hidratează pielea

Este uleiul de jojoba un bun hidratant pentru față? Acesta este de fapt unul dintre cele mai importante beneficii ale uleiului de jojoba, care se datorează capacității sale de a acționa la fel ca uleiurile noastre naturale.

Glandele noastre sebacee sunt glande microscopice în pielea noastră care secretă o substanță uleioasă sau ceară numită sebum. Textura și utilizarea sebumului sunt foarte asemănătoare cu uleiul de jojoba, astfel încât pe măsură ce îmbătrânim, glandele noastre sebacee produc mai puțin sebum, motiv pentru care avem pielea și părul uscate, ce poate duce chiar la mătreață sau mâncărime la nivelul scalpului.

Jojoba joacă rolul de sebum și acționează pentru a hidrata pielea și părul atunci când corpul încetează să o facă în mod natural. Pe de altă parte, prea mult sebum, care apare în timpul pubertății sau când nivelurile hormonale sunt ridicate, poate duce la o piele grasă, predispusă la acnee.

De asemenea, uleiul de jojoba elimină acumularea lipicioasă sau excesul de ulei, menținând echilibrul nivelului de ulei. Acest lucru îl face un tratament natural puternic pentru eczeme, precum și un remediu pentru acnee la domiciliu, plus potrivit pentru alte afecțiuni ale pielii uscate.

Uleiul de jojoba este un emolient, adică hidratează și previne iritațiile sau petele solzoase și aspre. Uscăciunea este cauzată de pierderea apei în stratul superior al pielii.

Funcționează formând un strat uleios pe vârful pielii care captează apa.

Jojoba lucrează pe față, gât, mâini, picioare și păr. Îl puteți folosi oriunde pe corp, deoarece este complet natural și nu conține substanțe chimice care să ducă la o reacție alergică.

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare, jojoba a dovedit efecte antiinflamatorii și are utilizări potențiale într-o varietate de afectiuni, inclusiv infecții ale pielii, îmbătrânirea și vindecarea rănilor. Există, de asemenea, dovezi care arată uleiul de jojoba pentru acnee, dermatita seboreică (piele uscată și solzoasă) și eczema poate fi foarte eficient.

Crema de corp Calivita cu ulei de jojoba, musetel si avocado. Langa este asezat un prosop si un buchet de lalele
Crema de Corp Calivita cu Ulei de Jojoba, Musetel si Avocado

Îndepărtează machiajul în siguranță

Este perfect sigur să folosiți ulei de jojoba pe față. De fapt, este bine pentru pielea ta.

Ceea ce nu este sigur este utilizarea produselor convenționale care conțin o listă lungă de substanțe chimice care pot provoca iritații.

În loc să folosiți demachiante care conțin substanțe chimice, uleiul organic de jojoba este un instrument natural care îndepărtează murdăria, machiajul și bacteriile de pe față pe măsură ce îl utilizați. Este chiar sigur ca un demachiant natural și este hipoalergenic.

Previne arderea aparatului de ras

Nu mai trebuie să folosiți cremă de ras, în schimb, textura cerată a uleiului organic de jojoba elimină amenințarea incidentelor ce apar in timpul epilarii, cum ar fi tăieturile și arsurile. În plus, spre deosebire de unele creme de ras care conțin substanțe chimice care vă înfundă porii, este 100% natural și promovează pielea sănătoasă.

Încercați să aplicați ulei de jojoba înainte de ras, astfel încât să creeze o suprafață netedă, apoi aplicați-l după ras pentru a hidrata și a vindeca tăieturile rapid.

Promovează sănătatea pielii

Uleiul de jojoba este noncomedogen, ceea ce înseamnă că nu înfundă porii. Acest lucru îl face un produs excelent pentru cei care sunt predispuși la acnee.

Deși este un ulei presat la rece și de obicei credem că uleiul care stă pe pielea noastră este ceea ce provoacă erupții, jojoba funcționează ca un agent de protecție și de curățare.

Este bogat în iod, care combate creșterea bacteriilor dăunătoare ce duc la erupții. Antioxidanții prezenți în uleiul organic de jojoba calmează liniile fine, ridurile și încetinesc în mod natural alte semne ale îmbătrânirii.

De asemenea, poate accelera procesul de vindecare a rănilor, așa cum este indicat într-un studiu realizat la Departamentul de Mediu și Științe ale Vieții din Italia. Rezultatele au dovedit că uleiul de jojoba accelerează închiderea plăgilor și stimulează sinteza colagenului.

Un studiu din 2012 realizat în Germania a examinat capacitatea uleiului de jojoba de a reduce leziunile cutanate și de a îmbunătăți starea generală a pielii pentru 194 de participanți, care au aplicat măști de lut care conțin ulei pe fețele lor de două până la trei ori pe săptămână. În general, 54% dintre participanți au raportat că leziunile au fost reduse semnificativ după șase săptămâni de utilizare a uleiului de jojoba.

Sprijină sănătatea părului

Uleiul de jojoba îmbunătățește textura parului. De asemenea, îmbunătățește capetele despicate, tratează scalpul uscat și te scapă de mătreață.

Puteți folosi ulei de jojoba pentru a adăuga strălucire și a vă înmuia părul, plus că elimină matreata în mod natural. Aceasta este o opțiune mult mai bună decât utilizarea balsamurilor sau a produselor pentru păr care sunt pline de substanțe chimice periculoase, care doar îți fac părul mai uscat și mai moale.

Pentru a vă dezlipi părul, adăugați câteva picături de ulei de jojoba pe perie sau direct pe păr. Pensula dvs. va trece fără probleme, eliminând amenințarea firelor rupte și a capetelor despicate.

Uleiul de jojoba primește atenție recent pentru tratarea alopeciei, care este pierderea părului ca urmare a infecției fungice sau a deteriorării arborelui și a foliculilor. Uleiurile uzuale utilizate pentru creșterea părului, precum uleiul de lavandă, uleiul de rozmarin, uleiul de cimbru și lemnul de cedru, s-au dovedit a fi eficiente.

Deoarece uleiurile esențiale pot provoca iritații pentru unele persoane, rapoartele sugerează că este util să le amestecați cu ulei de jojoba. Adăugarea a trei până la șase picături de ulei esențial la o lingură de ulei de jojoba servește drept remediu pentru căderea părului, deoarece tratează foliculii de păr uscați.

Restabilind hidratarea, pielea capului este într-o stare mai sănătoasă, iar părul este mai predispus să crească.

Are vitamina E

Vitamina E joacă rolul unui antioxidant. Întărește pereții capilarelor și îmbunătățește umiditatea și elasticitatea, acționând ca un nutrient natural care inversează vârsta în corpul dumneavoastră.

Studiile arată că vitamina E ajută la reducerea inflamației atât în ​​corpul dumneavoastră, cât și pe piele, contribuind la menținerea unui aspect sănătos și tânăr. Aceste proprietăți antioxidante sunt utile, de asemenea, atunci când sunteți expus fumului de țigară sau razelor ultraviolete de la lumina soarelui, protejând împotriva cancerului de piele.

Atunci când utilizați ulei de jojoba care conține vitamina E, este absorbit de stratul epidermic al pielii și poate fi utilizat pentru tratarea arsurilor solare, care este una dintre cauzele principale ale cancerului de piele. Deoarece accelerează regenerarea celulară, poate fi folosit și pentru tratarea cicatricilor, acneei și ridurilor.

Un alt beneficiu al vitaminei E este capacitatea sa de a ajuta la îngroșarea părului. Acest lucru se datorează proprietăților sale antioxidante și hidratante.

Conține complex de vitamina B

Vitaminele B acționează ca antioxidanți și ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi și a leziunilor celulare. Sunt minunate pentru pielea ta și pentru menținerea echilibrului hormonal în mod natural.

Vitamina B5 (numită acid pantotenic), de exemplu, ajută la tratarea reacțiilor cutanate prin radioterapie și poate accelera vindecarea rănilor. De asemenea, se știe că întârzie apariția îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile și petele întunecate.

Datele colectate din studii recente sugerează că acidul pantotenic induce un efect accelerat asupra procesului normal de vindecare datorită anumitor mecanisme pe care le ajută la control. Acest beneficiu al vitaminei B5, pe care îl puteți obține din utilizarea uleiului de jojoba, vă menține pielea liberă de infecții și bacterii în timp ce încearcă să se vindece.

Combate ciupercile și infecțiile

Uleiul de jojoba are proprietăți antifungice și antiinflamatoare. Poate trata ciuperca unghiilor de la picioare, piciorul atletului și ajută la scăderea verucilor.

Un studiu din 2005 a constatat că uleiul de jojoba era un agent antiinflamator eficient care era capabil să reducă simptomele inflamației la labele și urechile șobolanilor. De asemenea, studiul a constatat că uleiul de jojoba sau ceara lichidă a reușit să scadă formarea rănilor și să accelereze procesul de vindecare.

O revizuire a literaturii din 2013 indică faptul că uleiul poate fi utilizat pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv infecții și vindecarea rănilor.

femeie foloseste crema cu uleiul de jojoba pentru corp si masaj picioare

Iată câteva utilizări recomandate:

-Hidratant pentru față: Aplicați patru până la șase picături de ulei pe față dimineața și noaptea înainte de culcare. Poți lăsa ulei de jojoba pe față peste noapte? Absolut. De fapt, vă va hrăni pielea în timp ce dormiți.
-Hidratant pentru păr: adăugați trei până la cinci picături în balsamul dvs. sau aplicați una sau două picături pe părul umed după duș. Dacă aveți varfuri despicate, masați uleiul de jojoba pe varfuri după duș și înainte de a vă coafa părul.

Reduce ridurile: folosiți una până la trei picături de jojoba și aplicați-l pe zonele ridate, apoi frecați-l în piele cu o mișcare circulară până când este absorbit. Puteți face acest lucru de două ori pe zi.

-Îndepărtarea machiajului: adăugați trei până la cinci picături de ulei de jojoba pe dischetele de demachiant și ștergeți machiajul.
Balsam de buze: Aplicați una sau două picături de ulei de jojoba pe buze, ca balsam de buze complet natural.
Combate infecțiile: Adăugați una până la trei picături de ulei de jojoba în zona infectată sau iritată de două ori pe zi.

Benefic pentru arsuri solare: frecați o picătură de un sfert de mărime de ulei de jojoba în zonele de arsuri solare pentru a vă ușura

Repelent de țânțari: Cercetările sugerează că o combinație de ulei de jojoba, ulei de cocos, ulei de rapiță și ulei de vitamina E poate ajuta la respingerea țânțarilor timp de trei până la patru ore.
Combate acneea: Folosind dischete demachiante sau degetele curate, aplicați o porție de ulei de jojoba de mărimea unui centimetru pe zonele predispuse la acnee dimineața și noaptea. De asemenea, îl puteți combina cu uleiuri esențiale de combatere a acneei, precum tămâie și lavandă.

Prima cultivare comercială a jojoba a fost în deșertul Negev și zonele Mării Moarte din Israel. Uleiul de jojoba a devenit foarte important pentru industria cosmetică în anii 1970, când vânătoarea de balene a fost interzisă și uleiul de cașalot nu mai era disponibil.

Până în 2000, Consiliul Internațional de Export Jojoba se aștepta ca producția globală de jojoba să crească cu 15% pe o perioadă de cinci ani, iar odată cu popularitatea rețetelor de bricolaj și a îngrijirii corpului în zilele noastre, uleiul de jojoba continuă să câștige recunoaștere.

Poate fi folosit ca pesticid natural și sigur. Astăzi, este folosit pentru a controla muștele albe pe toate culturile și făinarea care se acumulează pe struguri.

Formează o barieră fizică la suprafața culturii, menținând insecta departe de ea. Acesta este un substitut excelent pentru multe pesticide comerciale obișnuite, deoarece este netoxic și nu prezintă un risc pentru alte organisme din mediu.

Riscuri și efecte secundare

Utilizarea uleiului de jojoba este sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când se aplică local, chiar și pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Efectele secundare ale uleiului de jojoba pot include erupții cutanate și reacții alergice.

Simptomele alergiei la uleiul de jojoba pot include urticarie și mâncărime. Cu toate acestea, jojoba este considerată hipoalergenică, iar reacțiile adverse sunt rare.
Dacă sunteți îngrijorata de o alergie, încercați un test pe o anumita zona a corpului înainte de a-l utiliza pe față sau pe suprafețe mai mari.

Nu este sigur să luați jojoba pe cale orală, deoarece conține o substanță chimică numită acid erucic, care poate provoca leziuni cardiace și alte efecte adverse grave. Rămâneți la utilizarea uleiului de jojoba pentru uz local extern și nu pentru consum.

Concluzie

Uleiul de jojoba este o ceară lichidă de plante care este utilizată într-o varietate de produse pentru față și corp.
Deoarece jojoba este un emolient, acționează pentru a proteja pielea și a preveni iritațiile. De asemenea, are proprietăți nutritive și hidratante. Este bogat în antioxidanți, vitamina E și iod, toți nutrienții care promovează sănătatea pielii și a părului.

Există mai multe utilizări ale uleiului de jojoba. Poate fi aplicat direct pe față, gât și alte zone, îmbunătățește acneea, combate afecțiunile inflamatorii ale pielii și te protejează de infecții. Uleiul de jojoba pentru păr este, de asemenea, foarte popular datorită efectelor sale de hidratare și întărire.
Jojoba este considerat sigur pentru utilizare topică. Pentru a testa o alergie, încercați un test de pe o anumita zona a corpului înainte de a utiliza uleiul pe suprafețe mai mari sau pe față.

3 comentarii la „Ce este Uleiul de Jojoba. 8 Beneficii pentru ten si par.

  1. Folosesc crema cu ulei de jojoba si este intradevar foarte buna, cel putin pentru tenul meu uscat!

  2. Foarte bun uleiul de jojoba

  3. Va multumim pentru interesul acordat acestui articol!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *